Ik ben Evelyn Schellekens en sinds 2011 werkzaam als zelfstandig fotograaf. Na omzwervingen in het onderwijs en kinderopvang ben ik mijn passie gaan volgen. De afwisseling van een eigen fotostudio “Evelyn Schellekens Portret Fotografie” en de schoolfotografie bevalt erg goed. Tijdens de schoolfotografie geniet ik met volle teugen als de kinderen na het maken van de foto breed lachend en met stralende ogen nog even achter om kijkt weer een zit plek opzoekt of naar hun klaslokaal loopt. In een kort moment alle aandacht geven aan een kind, een complimentje geven, luisteren naar wat ze te vertellen hebben is wat uiteindelijk de schoolfoto van een kind top maakt.

Met de opkomst van de digitale camera’s is er ook een grote verandering gekomen in de schoolfotografie. Alle schoolfoto’s van mij zijn nog gemaakt in de tijd van de filmrolletjes. En eigenlijk heb ik enkel nog de schoolfoto’s om mezelf te herinneren aan dat moment. Het ging altijd zo snel dat het mij niet is bij gebleven. Maar aan de foto’s hecht ik waarde. Ik kan zien hoe ik gegroeid ben, hoe ik eruit zag maar ook herinneringen van specifieke gebeurtenissen uit dat jaar komen weer omhoog als ik mijn schoolfoto’s bekijk. Tussen mijn schoolfoto’s heb ik wel moeite om te kiezen welke ik het leukste vind. Maar de foto’s die je nu ziet vind ik mezelf wel ontzettend schattig!